Dit zijn dé fietsessentials voor elke fietser!

Dit zijn dé fietsessentials voor elke fietser!

Wanneer men een fietsenwinkel binnenstapt is het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien (of is het door de pedalen de fiets te zien?). Er is een groot aanbod aan producten en allemaal zijn ze onmisbaar- althans volgens het etiket. Geen onderdeel van de fiets dat geen eigen specifiek product heeft. Maar hoe kies je de juiste bussen zonder financiële kater? Om te vermijden dat je een miskoop begaat, lijsten wij hieronder de drie fiets-essentials voor je op. Zo ben je toch al zeker van een optimale basisset voor de fiets.

 

In den beginne was er… een fietsreiniger!

Dé must voor elke fietser, gaande van recreatieve rijder tot professional, is een fietsreiniger.  Na een lange fietstocht is het van essentieel belang om vuilresten te elimineren. Kies hierbij best voor een reiniger die geen oppervlakken aantast, zodat je geen schade aan het framework aanbrengt.

De fietsreiniger legt de basis voor een verder onderhoud. Het stoelt allemaal op het principe van bouwblokken, een goede fundering is essentieel.

 

 

Begin met een schone lei

Laat de lagen van kettingolie niet opstapelen, tenzij u graag uw fiets handmatig soepel masseert natuurlijk. Steeds over de oude beschermlaag smeren gaat namelijk een onnodige wrijving veroorzaken, wat slijtage tot gevolg heeft. Het is beter om de aandrijving eerst schoon te maken alvorens een nieuwe smering aan te brengen. Zo ga je aftakeling van de ketting tegen en loop je niet het risico dat er olievlekken op de broek terechtkomen.

 

Smeer de beentjes en de ketting maar in!

Een schone ketting heeft een smering nodig om de soepelheid te waarborgen. Zoals je al in de vorige alinea kon lezen , is het belangrijk dat de schakels niet vast komen te zitten. Hierdoor zal je ketting zal overslaan, waardoor een elegante rit snel tot het verleden zal behoren. Denk er na een reiniging dus aan om de ketting weer in te smeren. Zo glijd je binnen de kortste keren weer door de landschappen.

 

 

Er zijn vanzelfsprekend nog andere producten die jouw fietsplezier kunnen bevorderen. Dit blog had echter als focus om dieper in te gaan op dé basis van het fietsonderhoud.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »